Drágakő terápia

Drágakő terápia

Drágakő terápia

  • 2016 május 04

A fejlettebb társadalmakban a drágaköveket nemcsak értékükért tartották becsben, hanem elsősorban a gyógyító és harmonizáló erejükért. Kristályos szerkezetük harmonizálóan hatnak a testre és a lélekre egyaránt. 

A fejlettebb társadalmakban a drágaköveket nemcsak értékükért tartották becsben, hanem elsősorban a gyógyító és harmonizáló erejükért. Kristályos szerkezetük harmonizálóan hatnak a testre és a lélekre egyaránt. Ha drágakővel díszített ékszert viselünk, vagy drágakövet teszünk a testünkre, finom rezgés, rezonancia keletkezik bennünk. Ez a rezgés állítja helyre az elváltozott szervek energiáját. A csakra-terápiához kizárólag megtisztított köveket használhatunk. Az ásványok tisztításáról bővebben ITT olvashat.

 

Drágakő terápia:

 

Ha gyakran használjuk a drágaköveket időről időre újra kell tisztítani és feltölteni őket. Ha betegek vagyunk, használat után ajánlatos a köveket azonnal megtisztítani.

 

30 perces drágakő terápia

 

Keressünk egy nyugodt helyet. A drágakő terápiát illatokkal és hangokkal hatásosabbá tehetjük. Feküdjünk hanyatt és nyújtsuk ki egymás mellé a két lábunkat és a karunkat, hogy a tenyerünk felfelé nézzen. Ezután az ásványokat helyezzük a megfelelő csakrára. A gyökér csakra esetében helyezzük a követ a lábunk közé, vagy közvetlenül a gátra. A szakrális csakra kezelésére felhasznált követ a fanszőrzetre. A napfonat csakrára ható követ helyezzük körülbelül két ujjnyira a köldök fölé, a szívcsakra kövét a szív magasságába, a mellkas közepére. A szívcsakra esetében használhatunk két ásványt is, egy zöldet és egy rózsaszínűt is. A torokcsakra esetében is használhatunk két követ, egyet az ádámcsutka alatti mélyedésbe, egyet a nyakszirtre helyezve. A harmadik szem (homlok csakra) kövét, a két szemöldök közé kell helyezni. Végül a korona-csakra kezelésére az ásványt, a fej fölé kell tenni. Ha van egy természetes éle a drágakőnek, akkor az éle mindig a fej felé mutasson, hogy az energia szabadon tudjon áramolni a testbe.

 

Amikor minden kő a helyére került, tegyük a karunkat a testünk mellé, úgy hogy a tenyerünk felfelé nézzen. Csukjuk be a szemünket és pihenjünk. A drágakövek maguktól hatnak. Az ásványokban lévő erő megindítja bennünk az öngyógyítás folyamatát. Bízzunk benne és fogadjuk el mindazt, ami a gyógyítás, tisztítás és az öntudatra ébredés folyamatának során végbemegy bennünk.

 

Ha erősíteni szeretnénk a kövek hatását, tegyünk hegyikristályokat a kövek közé úgy, hogy csúcsuk az ásványok felé mutassanak.

 

A gyógyító hatást erősíthetjük, ha két hegyikristályt veszünk a kezünkbe, úgy, hogy a jobb kezünkben tartott kristály csúcsa kifelé kell, hogy mutasson, a bal kezünkben tartott kristály csúcsa befelé, a kar irányában. Így a jobb kéz sugároz, a bal kéz felfog. Fokozhatjuk a hatást még hat hegyikristállyal és fekete turmalinnal. A fekete turmalin elnyeli a negatív energiákat, ezért a testtől kifelé kell, hogy mutasson a csúcsuk.

 

Az első hegyikristályt 10 cm-re a fej fölé (test felé a csúcs) tegyük, a másodikat és harmadikat a láb alá, a többit a jobb és a bal oldalra a testünk mellé.

 

A turmalin rudacskákat a hegyikristályok közé kell tenni, úgy, hogy a csúcsuk a testtől kifelé mutasson.

 

Ez a terápia nagyon intenzív lehet, ezért nem ajánlatos gyakran alkalmazni.

 

Hegyikristály terápia

 

A hegyikristály tiszta fehér fénye magában hordozza a színskála mind a hét színének energiáját, ezért képes hatni az összes csakrára. A hegyikristályokat úgy kell elhelyezni, hogy a csúcsuk a szív irányába mutasson. A szívünkre is tehetünk két darabot, úgy, hogy az egyik csúcsa a fej felé, a másik az ellenkező irányba mutasson. Ezáltal az összes energia a szívbe áramlik és onnan újra kisugárzik. A drágakő terápia időtartalma ne haladja meg a 20-30 percet.

 

Amikor befejezzük, maradjunk 1-2 percig csukott szemmel fekve, hogy leülepedjenek az élmények.